Kančí žlázy na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1484 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 261.5 mg
- Vláknina 4735 mg
- Vitamín A 4735 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí žlázy velmi důkladně odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky žláz, zprudka osmahneme z obou stran, zmírníme oheň, podlijeme kořeněným vínem a dusíme, dokud se víno zcela neodpaří.
-
3
Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou, plátky rajčat a podáváme s chlebem.