Smažené rybí filé s křenovou majonézou
Suroviny
- 10 g Křen
- 15 g Máslo čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 kg Filé rybí
- 0.2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 5 polévková lžíce Majonéza
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 26 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 128.5 mg
- Draslík 108.1 mg
- Vláknina 1860 mg
- Vitamín A 1860 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křen oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno.
-
2
Malou část nastrouhaného křenu smícháme s rozpuštěným máslem, zbylý křen v misce smícháme s majonézou a smetanou.
-
3
Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
-
4
Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme máslem, ochuceným křenem.
-
6
Podáváme s křenovou majonézou, posypané pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.