Polenta zapečená s mozzarellou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 17 g
- Sodík 776 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 38.8 mg
- Draslík 652.5 mg
- Vláknina 10152.1 mg
- Vitamín A 10152.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu litr osolené vody a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou kaši - polentu. Na mírném ohni ji vaříme 5 minut a stále mícháme.
-
2
Větší kulatou formu vymažeme olejem a dáme do ní polovinu uvařené kaše. Druhou polovinu rozložíme na vál, vytvoříme 1 cm silnou vrstvu, necháme ji vychladnout a nakrájíme na nudličky dlouhé asi 5 cm a široké 2 cm.
-
3
Mozzarellu nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na velmi malé kousky nebo propasírujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Pak k ní přidáme mleté maso, prudce smažíme, přidáme nakrájená rajčata, opepříme, osolíme, dochutíme oreganem a na mírném ohni omáčku 10 minut vaříme.
-
4
Polovinu omáčky potom nalijeme do formy na polentu a pokryjeme polovinou plátků mozzarelly. Na sýr dáme nudličky z polenty, přilijeme zbylou omáčku a nahoru položíme plátky mozzarelly.
-
5
Pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů Celsia přibližně 25 minut, až má sýr zlatavou barvu.
-
6
Před podáváním mírně posypeme oreganem.