Vepřové maso pečené v pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 73 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 216 mg
- Draslík 928.7 mg
- Vláknina 1852.2 mg
- Vitamín A 1852.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Směsí potřeme maso ze všech stran.
-
2
Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
-
3
V době, kdy pečeme maso, omyjeme petrželku a nakrájíme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky.
-
4
Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželku a cibuli a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem.
-
5
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.