Hovězí ledvinky dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 7 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 516.7 mg
- Draslík 353.5 mg
- Vláknina 621.2 mg
- Vitamín A 621.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme a velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody a tuk. Ledvinky poté nakrájíme na tenké plátky a vypereme v několika vodách. Necháme řádně okapat.
-
2
Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme koření a ledvinky. Dusíme ve vlastní šťávě přikryté, později je mírně podléváme.
-
3
Jakmile ledvinky změknou, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme je moukou a opražíme do hnědé barvy. Poté znovu podlijeme, osolíme a podáváme. Pokud chceme změnu, šťávu zalijeme kyselou smetanou.