Pečená hlavatka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 53 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 116.9 mg
- Vláknina 110 mg
- Vitamín A 110 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou hlavatku bez ploutví a hlavy osušíme, mírně osolíme a uvnitř i na povrchu potřeme máslem smíchaným se sardelovou pastou.
-
2
Rybu vložíme do pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání rozmíchanou zakysanou smetanou doměkka.
-
3
Před podáváním hlavatku naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a na talířích posypeme nasekanou petrželkou.