Srnčí maso s brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Chléb celozrnný žitný
  • 150 g Kompot brusinkový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 20 g Strouhanka
  • 1 g Tymián sušený
  • 2 g Jalovec
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 1000 g Srnčí maso
  • 100 ml Víno červené
  • 800 ml Voda pitná
  • 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 99.3 mg
  • Draslík 760.5 mg
  • Vláknina 8576.7 mg
  • Vitamín A 8576.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso odblaníme, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletou paprikou, tymiánem, drceným jalovcem, pokapeme worcesterem, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, přihodíme kostku masoxu a dáme do trouby péct. Pečeme za občasného podlévání vodou doměkka.

  • 2

    Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, do výpeku nalijeme červené víno, brusinkový kompot i s nálevem, zahustíme troškou strouhanky a ještě chvíli podusíme, až se strouhanka úplně rozvaří.

  • 3

    Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou z pekáčku a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu