Srnčí maso pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Hořčice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Okurky nakládané
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1000 g Srnčí kýta
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 2 g Paprika mletá pálivá
  • 600 g Hranolky
  • 150 ml Víno bílé
  • 50 ml Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 998 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 140.1 mg
  • Vláknina 2796.7 mg
  • Vitamín A 2796.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso, nejlépe z kýty, odblaníme, očistíme, slaninu nakrájíme na menší klínky a maso vcelku slaninou prošpikujeme. Do pekáčku dáme máslo, přiložíme maso, podlijeme troškou vody, přisypeme mletou sladkou i pálivou papriku, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, vložíme pekáček do trouby a pečeme téměř doměkka. Zpočátku podléváme vodou, před koncem pečení podlijeme vínem a koňakem. Upečené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, ozdobíme kroužky cibule, plátky kyselé okurky a podáváme se smaženými hranolkami. Porce přelijeme 1 lžící vypečené šťávy.

Komentáře k receptu