Tatarské masové krutony
Suroviny
- 350 g Vepřové maso mleté
- 350 g Hovězí maso mleté
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 0.5 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 0.02 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka tatarská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 28 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 179.8 mg
- Draslík 611.9 mg
- Vláknina 1124.7 mg
- Vitamín A 1124.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Housky nakrájíme na trojúhelníky - krutony - a navlhčíme je mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oba druhy masa v míse opepříme, osolíme a dochutíme mletou paprikou, poté přidáme vejce a důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na 16 stejných dílů, z kterých uděláme malé placky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a masové placky i krutony na něm opečeme dozlatova.
-
3
Na servírovacím talíři na každý kruton položíme masovou placku a podle chuti dáme nahoru nakrájenou cibuli, hořčici nebo tatarskou omáčku.