Domácí štrůdl s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 630 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr moučkový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 871 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 143.4 mg
  • Draslík 80.3 mg
  • Vláknina 8699.2 mg
  • Vitamín A 8699.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    250 ml vlažného mléka, vodu, vejce, sůl, 60 g cukru, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Náplň si připravíme smícháním mletých ořechů, smetany, medu, skořice a 75 g moučkového cukru. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme, rozdělíme na dvě půlky a rozválíme do tvaru obdélníku. Potřeme je rozpuštěným máslem ale musíme se vyhnout okrajům, poté potřeme náplní a svineme do závinu. Dáme je na plech a necháme na teplém místě 20 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 35 minut. Po upečení potřeme polevou, kterou si připravíme smícháním 75 g moučkového cukru s 2 lžícemi mléka.

Komentáře k receptu