Australské kari kuře
Suroviny
- 500 g Kuřecí stehna
- 300 g Omáčka sladkokyselá
- 100 g Kdoule
- 100 g Rozinky tmavé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 ks Banány
- 1 ks Cibule
- 4 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 23 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 104.5 mg
- Draslík 1029.2 mg
- Vláknina 9376.4 mg
- Vitamín A 9376.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna vykostíme, umyjeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm nakrájené maso. Maso vyndáme, necháme zatím stranou. Do hrnce vsypeme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a vlijeme kari omáčku Madras a zahřejeme. Do omáčky vrátíme maso, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a povaříme 20 minut.
-
2
K masu přisypeme rozinky, na tenké plátky nakrájené kdoule (Venušina jablka), vmícháme med a oloupané na kolečka nakrájené banány. Opět přiklopíme poklici a dusíme přibližně 20 minut. Před dokončením dušení jídlo podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením.
-
3
Hotové jídlo stáhneme z ohně, necháme pod poklicí 5 minut a potom rozdělíme na talíře a podáváme.