Hovězí okurkový guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 17 g
- Sodík 3335 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 157.8 mg
- Vláknina 7897.2 mg
- Vitamín A 7897.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okurky nakrájíme na malé kousky. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit.
-
3
Po 15 minutách přidáme nakrájené okurky, vše promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
-
4
V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu. Směs promícháme a necháme dusit, dokud maso není zcela měkké.