Vinaigrette s estragonem podle Ramsaye

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Olej olivový
  • 50 ml Voda pitná
  • 100 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 55 mg
  • Vláknina 325.3 mg
  • Vitamín A 325.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme vodu a dále již nešleháme. Přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, vložíme velkou snítku čerstvého estragonu, osolíme mořskou solí, čerstvě umletým pepřem opepříme a necháme přes noc ustát. Před použitím zálivku dobře protřepeme a na pokrm nanášíme opatrně lžící, aby se na povrchu vytvářely jemné perličky vody.

  • 2

    Vzduchotěsně uzavřená zálivka vydrží ve spíži téměř po neomezenou dobu.

  • 3

    Tato zálivka je vhodným doplňkem vařené nebo pošírované zeleniny.

Komentáře k receptu