Květákový nákyp s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Tuk
  • 120 g Houby čerstvé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Květák
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1022 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 747 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 555.7 mg
  • Draslík 3739.7 mg
  • Vláknina 49426 mg
  • Vitamín A 49426 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 489.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák uvaříme v osolené vodě, rozdělíme na růžičky a dáme na vymazanou pánev.

  • 2

    Mléko a mouku smícháme na hustší kaši, přidáme žloutky a tuk, jemně pokrájené houby podušené na zelené petrželce a sníh.

  • 3

    Dobře promícháme a zalijeme květák.

  • 4

    Dáme do trouby a pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu