Srnčí roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Srnčí kýta
  • 100 g Šunka dušená
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 g Bobkový list
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Pepř černý celý
  • 30 g Jíška instantní
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Víno červené
  • 300 ml Vývar z hovězích kostí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1337 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 194.4 mg
  • Draslík 666.9 mg
  • Vláknina 5918.3 mg
  • Vitamín A 5918.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z odblaněné srnčí kýty odřízneme větší plát masa, naklepeme, osolíme, opepříme, žapiony nakrájíme na plátky, šunku na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme žampiony, šunku, osmahneme, osolíme, přidáme vejce, rychle promícháme a necháme vejce ztuhnout. Na plát masa rovnoměrně rozprostřeme žampionovou směs, zavineme do rolády, převážeme nití, v pánvi rozehřejeme zbytek másla a roládu na něm ze všech stran osmažíme. Přendáme do pekáčku, přisypeme kořenovou zeleninu, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 50 minut, roládu vyjmeme, zbavíme nitě, nakrájíme na plátky, do šťávy v pekáčku nalijeme červené víno, zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Plátky rolády upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Komentáře k receptu