Roláda z vepřového bůčku s berlínskou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1573 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 137 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 192.5 mg
- Draslík 738.1 mg
- Vláknina 8871 mg
- Vitamín A 8871 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablko oloupeme a nakrájíme na plátky. Sušené švestky vypeckujeme. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
-
2
Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme, osolíme a lehce posypeme zázvorem. Na něj rozprostřeme plátky jablka a sušené švestky, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
-
3
Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Přibližně po 20 minutách přidáme nakrájenou zeleninu. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
-
4
Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu rozmixujeme nebo přecedíme a na ohni přivedeme do varu. Za stálého míchání přilijeme smetanu a zaprášíme ji moukou. Pak ještě chvíli vaříme a mícháme, než zhoustne.
-
5
Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
-
6
Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.