Párková roláda z vepřového bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1570 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 146 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 464.4 mg
- Vláknina 50.3 mg
- Vitamín A 50.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
-
2
Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme a osolíme. Položíme na něj párky, lehce posypeme kmínem, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
-
3
Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
-
4
Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
-
5
Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
-
6
Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.