Frankfurtská roláda z vepřového bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1588 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 148 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 205 mg
- Draslík 500 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem.
-
2
Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou cibulí a doprostřed položíme párky. Maso zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
-
3
Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou, případně podléváme vývarem z Masoxu.
-
4
Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
-
5
Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
-
6
Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.