Kuřecí prsíčka v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 78.7 mg
  • Draslík 370.9 mg
  • Vláknina 375.3 mg
  • Vitamín A 375.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme kuřecí plátky a necháme okapat.

  • 2

    Smícháme hořčici s olejem, pivem, solí a kousky rozmarýnu. Nalijeme směs na maso. Přikryjeme a necháme v lednici odležet.

  • 3

    Druhý den maso na rozpáleném oleji osmahneme.

  • 4

    Vyjmeme maso, přidáme zbytek marinády, máslo, zaprášíme moukou a zalijeme vodou.

  • 5

    Povaříme, přidáme maso a 5 minut dusíme.

Komentáře k receptu