Smažené olivy plněné Čedarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1823 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 84.1 mg
- Draslík 76.4 mg
- Vláknina 8805.8 mg
- Vitamín A 8805.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čedar nastrouháme, chilli papričky nasekáme nadrobno, osolíme a řádně promícháme. Touto směsí naplníme vypeckované černé i zelené olivy.
-
2
Kukuřičné lupínky nadrtíme na jemno, aby se jejich konzistence podobala krupici. V misce našleháme vajíčka, do druhé připravíme hladkou mouku, do třetí - místo klasicky používané strouhanky - vsypeme drcené lupínky.
-
3
Naplněné olivy obalíme bežnýmm způsobem – mouka, vajíčko, lupínky. Smažíme v arašídovém oleji, rozpáleném na 190 - 220 °C. Jako dip podáváme domácí majonézu Ambiente.