Smažené olivy plněné Čedarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 430 g Olivy černé
  • 50 g Chilli paprička
  • 400 g Majonéza
  • 100 g Sýr Čedar
  • 14 g Olej arašídový (podzemnicový)
  • 430 g Olivy zelené
  • 350 g Lupínky kukuřičné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1823 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 84.1 mg
  • Draslík 76.4 mg
  • Vláknina 8805.8 mg
  • Vitamín A 8805.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čedar nastrouháme, chilli papričky nasekáme nadrobno, osolíme a řádně promícháme. Touto směsí naplníme vypeckované černé i zelené olivy.

  • 2

    Kukuřičné lupínky nadrtíme na jemno, aby se jejich konzistence podobala krupici. V misce našleháme vajíčka, do druhé připravíme hladkou mouku, do třetí - místo klasicky používané strouhanky - vsypeme drcené lupínky.

  • 3

    Naplněné olivy obalíme bežnýmm způsobem – mouka, vajíčko, lupínky. Smažíme v arašídovém oleji, rozpáleném na 190 - 220 °C. Jako dip podáváme domácí majonézu Ambiente.

Komentáře k receptu