Játrový knedlík s hlívou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 500 g Játra kuřecí
  • 150 g Šunkový salám
  • 500 g Zelí červené - sterilizované
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pažitka
  • 1 špetka Koření grilovací
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 805.3 mg
  • Draslík 738.2 mg
  • Vláknina 6616.2 mg
  • Vitamín A 6616.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme pečivo, přidáme nakrájená játra, salám nakrájený na kostičky a hlívu.

  • 2

    Vmícháme vejce, máslo, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a koření a promícháme.

  • 3

    Do salámové fólie naplníme směs, uzavřeme provázkem na koncích a 30 minut vaříme v osolené vodě.

  • 4

    Uvařené vyjmeme a nakrájíme na plátky a teplé podáváme se zelím. Posypeme pažitkou.

Komentáře k receptu