Mufloní guláš s játry a klobásou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 500 g Cibule
- 200 g Játra hovězí
- 8 g Sůl
- 150 g Sádlo škvařené
- 3 g Nové koření celé
- 3 g Tymián sušený
- 20 g Feferony sterilované
- 5 g Jalovec
- 30 g Paprika mletá sladká
- 120 g Cibulka jarní
- 3 g Pepř černý celý
- 120 g Klobása uzená
- 30 g Olej slunečnicový
- 30 g Jíška hotová tmavá
- 800 g Mufloní maso
- 10 ml Omáčka sójová
- 8 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 38 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 109.9 mg
- Draslík 762.7 mg
- Vláknina 12551 mg
- Vitamín A 12551 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mufloní maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Do hmoždíře nasypeme jalovec, nové koření, celý pepř, tymián a roztlučeme. Kostky masa pokapeme olejem, posypeme roztlučeným kořením, promícháme, aby se jednotlivé kostky masa kořením obalily a necháme odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, jarní cibulku posekáme, mufloní játra odblaníme, nemáme-li mufloní, použijeme hovězí a nakrájíme je na kostičky, pikantní klobásu na kolečka, nakládanou feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nakrájíme na slabé nudličky.
-
2
V hrnci na sádle osmažíme cibuli dozlatova, přisypeme kořeněné maso, osolíme, přidáme feferonku a podusíme ve vlastní šťávě. Když se tekutina vysmahne na tuk, zaprášíme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme klobásu, játra, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, přilijeme trochu nálevu z feferonek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
-
3
Guláš podáváme s vařeným bramborem a posypaný jarní cibulkou.