Losos s rýží a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 125 g Rýže loupaná
  • 400 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 791.1 mg
  • Vláknina 7473.3 mg
  • Vitamín A 7473.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži povaříme v osolené vodě 15-20 minut, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Očištěné papriky nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme v kastrole na 3 lžících oleje. Přidáme papriky a dusíme 6-8 minut. Vmícháme rajčata a vše prohřejeme. Přidáme uvařenou rýži, osolíme a opepříme.

  • 4

    Omyté porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi na rozehřátém oleji je opékáme asi 4 minuty po každé straně. Vyjmeme z pánve a přidáme k zelenině.

  • 5

    Výpek v pánvi zředíme vínem, vzniklou šťávou pokrm podlijeme a dusíme ještě 3 minuty.

  • 6

    Při podávání ozdobíme čerstvou bazalkou.

Komentáře k receptu