Ovoce v hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 g Jablka
  • 600 g Meruňky
  • 1500 g Cukr krupice
  • 200 g Hořčice v prášku
  • 700 g Hrušky
  • 1250 ml Voda pitná
  • 250 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 178 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 178 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 506.5 mg
  • Vláknina 10100 mg
  • Vitamín A 10100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Omyté meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V jiném hrnci uvedeme do varu 250ml vody s cukrem a octem. Jablka, hrušky a meruňky v ní odděleně několik minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat a šťávu zachytíme.

  • 3

    Povařené ovoce urovnáme do čistých sklenic.

  • 4

    Okapanou šťávu s octovým sirupem zprudka povaříme 10 minut. Hořčici v prášku s trochou povařené tekutiny vymícháme na hladkou pastu a postupně vmícháme zbylou tekutinu. Hořčičným sirupem zalijeme ovoce ve sklenicích, uzavřeme a uchováme na chladném, tmavém místě.

Komentáře k receptu