Fetou plněná rajčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 100 g Olivy černé
  • 300 g Sýr Feta
  • 100 g Oříšky piniové
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 dl Řecký jogurt
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 425.4 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, odřízneme vršky, lžící vydlabeme vnitřky, které následně nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky. Přidáme drobně pokrájený sýr Feta, nasekané oříšky, rozkrájené olivy, jogurt, za stálého míchání vmícháme olej. Všechny suroviny dobře promísíme.

  • 2

    Rajčata naplníme připravenou náplní tak, aby měla nahoře kopeček, na který položíme uříznutý vršek z rajčat. Naplněná rajčata vyskládáme na plech, pokapeme olejem, vložíme do nahřáté trouby a pečeme 30 minut.

  • 3

    Hotová rajčata podle porci rozdělíme na talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.

Komentáře k receptu