Mufloní guláš zapečený
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 800 g Cibule
- 300 g Chléb konzumní
- 150 g Mrkev kořen
- 7 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 150 g Sádlo škvařené
- 30 g Mouka polohrubá
- 3 g Kmín drcený
- 20 g Paprika mletá sladká
- 30 g Cibule - nať
- 80 g Protlak rajčatový
- 1000 g Mufloní maso
- 1 ks Masox
- 4 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 30 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 361.8 mg
- Vláknina 10125 mg
- Vitamín A 10125 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mufloní maso očistíme, odblaníme, omyjeme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo a česnek prolisujeme.
-
2
V pekáčku rozehřejeme sádlo, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přiložíme maso, obložíme cibulí promíchanou s mrkví a celerem, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Za občasného podlévání pečeme asi hodinu.
-
3
Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do výpeku v pekáčku přimícháme rajčatový protlak, přidáme kostku masoxu, česnek, posypeme polohrobou mmoukou, promícháme, vrátíme do pekáčku maso, podle potřeby přilijeme vodu, vrátíme pekáček do trouby a dopečeme. Guláš promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme posekanou cibulovou natí. Podáváme s čerstvým chlebem.