Mufloní guláš zapečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 800 g Cibule
  • 300 g Chléb konzumní
  • 150 g Mrkev kořen
  • 7 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 3 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Cibule - nať
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 1000 g Mufloní maso
  • 1 ks Masox
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 361.8 mg
  • Vláknina 10125 mg
  • Vitamín A 10125 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mufloní maso očistíme, odblaníme, omyjeme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo a česnek prolisujeme.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme sádlo, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přiložíme maso, obložíme cibulí promíchanou s mrkví a celerem, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Za občasného podlévání pečeme asi hodinu.

  • 3

    Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do výpeku v pekáčku přimícháme rajčatový protlak, přidáme kostku masoxu, česnek, posypeme polohrobou mmoukou, promícháme, vrátíme do pekáčku maso, podle potřeby přilijeme vodu, vrátíme pekáček do trouby a dopečeme. Guláš promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme posekanou cibulovou natí. Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu