Dušené červené zelí s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Zelí hlávkové červené
  • 180 g Hrozinky
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 309 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 425.4 mg
  • Vláknina 7350 mg
  • Vitamín A 7350 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál a nakrájíme na velmi tenké nudličky.

  • 2

    Na másle s olejem zelí osmažíme, osolíme, přidáme cukr, hrozinky a ocet. Směs dusíme, až je zelí poloměkké.

  • 3

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu