Zeleninová směs s očky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 150 g Sardinky v oleji
  • 160 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Paprika zelená
  • 80 g Sardelová očka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 531.9 mg
  • Vláknina 8796.1 mg
  • Vitamín A 8796.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na osminky, vykrájíme semena, také papriky zbavíme semen a pokrájíme je na nudličky, žampiony očistíme, rozpůlíme a krájíme na plátky, cibuli rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať a tymián nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. Sardinky slijeme a vykostíme, očka slijeme. Citron oloupeme, nakrájíme na plátky.

  • 2

    Cibuli zpěníme na másle, přimícháme žampiony, papriky, česnek, sůl, pepř, tymián a smažíme. Na závěr vmícháme rajčata a vysmažíme šťávu.

  • 3

    Servírujeme se sardinkami, očky, sypeme petrželovou natí, obkládáme plátky citronu.

Komentáře k receptu