Pikantní říční ráčci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 10 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 550.4 mg
- Vláknina 9184.5 mg
- Vitamín A 9184.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso říčních ráčků omyjeme, osušíme. Omyjeme a rozpůlíme také malé chilli papričky, zbavíme semínek, drobně posekáme. Očištěný česnek rozsekáme nadrobno. Omyjeme petrželku, lístky odložíme.
-
2
V pánvi rozpálíme chilli olej, sezamový olej, přimícháme chilli s česnekem, krátce orestujeme (přibližně 1 minutu), poté přimícháme maso z ráčků a restujeme 1 minutu tak, že pánvi kroužíme a ráčky zlehka promícháváme. Podle chuti osolíme.
-
3
Servírujeme je ihned horké, ozdobené lístky petrželky. Podáváme s žitným chlebem.