Těstovinový salát s okurkou
Suroviny
- 230 g Těstoviny Farfalle
- 60 g Roketa
- 100 g Rajčata sušená sterilovaná
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 4 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Okurka salátová
- 0.5 hrst Bazalka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 13 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 598.6 mg
- Vláknina 8622.5 mg
- Vitamín A 8622.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zálivku připravíme z olivového oleje, cukru, hořčice, dle chuti osolíme a opepříme. Všechno spolu rozšleháme a nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku.
-
2
Mezitím v hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny. Scedíme je a přelijeme zálivkou. Jemně promícháme. Přimícháme nakrájená rajčata, jarní cibulky, okurku a natrhanou roketu, dle chuti osolíme a opepříme. Promícháme a teplý podáváme posypaný nastrouhaným parmezánem.