Pomazánka z uzených ryb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 170 g Makrela uzená
  • 170 g Tuňák obecný
  • 170 g Losos uzený
  • 170 g Kambala
  • 60 g Olivy zelené
  • 60 g Olivy černé
  • 120 g Cibule sterilovaná
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64.6 mg
  • Draslík 398.3 mg
  • Vláknina 1791.3 mg
  • Vitamín A 1791.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny ryby vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Naložené cibulky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky, olivy nakrájíme na kolečka. Marinádu připravíme osmažením kari koření na oleji, přidáme ocet, sůl, pepř, cukr, promícháme a odstavíme.

  • 2

    V míse promícháme ryby s olivami, cibulkami, přelijeme vychladlou marinádou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.

Komentáře k receptu