Pórek s cibulkou a parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 7 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 10.5 mg
- Draslík 972.8 mg
- Vláknina 23432.5 mg
- Vitamín A 23432.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.4 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve nakrájíme na úzké nudličky bílou a světlezelenou část omytých pórků a restujeme je na rozpuštěném másle s olejem na pánvi asi 15 minut doměkka. Vše osolíme a opepříme, dáme do vyhřáté trouby, aby pórek nevychladl.
-
2
Vedle na pánvi stejným způsobem připravíme na jemná kolečka nakrájené červené cibule. Restujeme asi 10 minut a před koncem nalijeme do cibule citronovou šťávu a smícháme se šťávou na dně pánve. Vše dosolíme a dopepříme, posypeme semínky fenyklu a nastrouhaným muškátovým oříškem.
-
3
Servírujeme teplé na teplých talířích. Na pórek dáme cibuli a posypeme strouhaným parmezánem a nadrobno krájenou petrželí.