Mufloní pikantní guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Mufloní maso
  • 500 g Cibule
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 4 g Kmín celý
  • 3 g Tymián sušený
  • 2 g Chilli koření mleté
  • 2 g Bobkový list
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Pepř černý celý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 30 g Hořčice gurmánská
  • 300 g Rohlíky celozrnné
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Masox
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 718 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 296 mg
  • Vláknina 17756.6 mg
  • Vitamín A 17756.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Muflonní maso vykostíme, kosti si ponecháme, maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Kosti z muflona zalijeme vodou, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a uvaříme vývar.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme celý kmín, osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, na cibulový základ položíme kostky masa, osolíme, opepříme mletým pepřem, okořeníme tymiánem, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem z mufloních kostí, přihodíme kostku masoxu a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, hořčicí, chilli kořením, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.

  • 3

    Hotový guláš podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu