Mufloní pikantní guláš
Suroviny
- 1000 g Mufloní maso
- 500 g Cibule
- 150 g Sádlo škvařené
- 30 g Paprika mletá sladká
- 30 g Jíška hotová tmavá
- 4 g Kmín celý
- 3 g Tymián sušený
- 2 g Chilli koření mleté
- 2 g Bobkový list
- 3 g Nové koření celé
- 3 g Pepř černý celý
- 2 g Pepř černý mletý
- 10 g Sůl
- 30 g Hořčice gurmánská
- 300 g Rohlíky celozrnné
- 1500 ml Voda pitná
- 1 ks Masox
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 33 g
- Sodík 718 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 296 mg
- Vláknina 17756.6 mg
- Vitamín A 17756.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Muflonní maso vykostíme, kosti si ponecháme, maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Kosti z muflona zalijeme vodou, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a uvaříme vývar.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme celý kmín, osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, na cibulový základ položíme kostky masa, osolíme, opepříme mletým pepřem, okořeníme tymiánem, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem z mufloních kostí, přihodíme kostku masoxu a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, hořčicí, chilli kořením, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
-
3
Hotový guláš podáváme s celozrnným pečivem.