Křehký koláč s vanilkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cukr moučkový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 320.1 mg
  • Draslík 55.6 mg
  • Vláknina 1575 mg
  • Vitamín A 1575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    Z mouky, másla, špetky soli a 75ml vody vypracujeme hladké těsto. Rozválíme na plát a vyložíme jím kulatou rozvírací formu. Zakryjeme pečicím papírem a posypeme fazolemi, aby korpus držel tvar. Pečeme 20minut.

  • 3

    Mezitím přivedeme k varu mléko s polovinou cukru a vanilkovým luskem. Promícháme vejce a žloutky a zalijeme vařícím mlékem. Vanilkový lusk vyjmeme. Směs nalijeme na předpečený korpus, teplotu snížíme na 180C a zapékáme ještě 40minut.

  • 4

    Upečený koláč posypeme zbytkem moučkového cukru, ozdobíme malinami a vychladlý podáváme.

Komentáře k receptu