Pórkový koláč
Suroviny
- 250 g Pórek
- 100 g Máslo čerstvé
- 250 g Slanina vepřová
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 848 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 64 g
- Sodík 749 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 161.6 mg
- Draslík 350.1 mg
- Vláknina 6309.4 mg
- Vitamín A 6309.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 92.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hladké těsto zpracujeme z másla, oleje, vejce, kypřícího prášku do pečiva a špetky mleté sladké papriky a na půl hodiny dáme do lednice.
-
2
Pórek, cibuli a slaninu na oleji osmahneme a necháme vychladnout.
-
3
Těsto vyválíme na plát silný 3mm a dáme do vymazané formy. Přitiskneme k okraji do výše 3cm.
-
4
Promícháme smetanu, vejce a mouku, přidáme sůl, papriku a připravenou osmahnutou směs a smícháme.
-
5
Nalijeme náplň na těsto a koláč pečeme při 170 stupních 40 minut.