Roketový salát s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Hrušky
  • 100 g Řeřicha
  • 200 g Roketa
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř bílý
  • 30 ml Hořčice
  • 30 ml Med včelí
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 372.2 mg
  • Vláknina 5891.3 mg
  • Vitamín A 5891.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný fenykl pokrájíme vhodným nástrojem na velmi tenké plátky, ponoříme do mísy s ledovou vodou, necháme 15 minut máčet, plátky poté budou křehčí.

  • 2

    Zatím do uzavíratelné nádoby vložíme všechny ingrediemce na zálivku a protřepeme. Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Vložíme do mísy, přidáme roketu, okapané plátky zázvoru, před podáváním pokapeme zálivkou a ozdobíme nadrhnutou řeřichou.

Komentáře k receptu