Zaječí guláš s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Zaječí maso
  • 200 g Slanina vepřová
  • 250 g Houby čerstvé
  • 200 g Cibule
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý celý
  • 3 g Tymián sušený
  • 4 g Jalovec
  • 2 g Saturejka
  • 2 g Estragon
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 150 ml Víno červené
  • 1200 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 1958 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 216.3 mg
  • Draslík 1369 mg
  • Vláknina 11938.3 mg
  • Vitamín A 11938.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí maso bez kostí a bez blan nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, houby na plátky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo. Kousky masa osolíme a obalíme v mouce.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme kousky obaleného masa a prudce osmahneme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, podlijeme vývarem, okořeníme celým pepřem, tymiánem, jalovcem, saturejkou, estragonem a dusíme nejméně hodinu. V pánvi na vedlejším hořáku na másle orestujeme plátky hub a přimícháme je do guláše. Vlijeme víno, přidáme mrkev, zjemníme smetanou, dodusíme.

  • 3

    Guláš podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu