Mufloní guláš se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Mufloní maso
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 200 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 4 g Majoránka
  • 300 g Brambory
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Kapusta hlávková
  • 50 g Květák
  • 30 g Hrášek
  • 30 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Chléb celozrnný žitný
  • 1200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1705 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 26.2 mg
  • Draslík 1304.3 mg
  • Vláknina 12762.2 mg
  • Vitamín A 12762.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné maso z mladšího muflona nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, celer na kostičky, kapustu na slabší proužky, květák rozkrájíme na malé růžičky, fazolky trochu pokrájíme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, přiklopíme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Do hrnce nasypeme brambory a za občasného podlévání vývarem z kostí dusíme téměř do měkka. Přisypeme zaleninu, přidáme hrášek, špetku mletého pepře, majoránku a dodusíme. Brambory by měly být rozvařené, čímž guláš částečně zahustí.

  • 3

    Mufloní guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. Jako příloha je vhodný čerstvý tmavý chléb.

Komentáře k receptu