Mufloní guláš se zeleninou
Suroviny
- 1000 g Mufloní maso
- 100 g Sádlo škvařené
- 200 g Cibule
- 10 g Sůl
- 4 g Majoránka
- 300 g Brambory
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Petržel kořen
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Kapusta hlávková
- 50 g Květák
- 30 g Hrášek
- 30 g Fazolové lusky zelené
- 300 g Chléb celozrnný žitný
- 1200 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1705 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 26.2 mg
- Draslík 1304.3 mg
- Vláknina 12762.2 mg
- Vitamín A 12762.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné maso z mladšího muflona nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, celer na kostičky, kapustu na slabší proužky, květák rozkrájíme na malé růžičky, fazolky trochu pokrájíme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
-
2
V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, přiklopíme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Do hrnce nasypeme brambory a za občasného podlévání vývarem z kostí dusíme téměř do měkka. Přisypeme zaleninu, přidáme hrášek, špetku mletého pepře, majoránku a dodusíme. Brambory by měly být rozvařené, čímž guláš částečně zahustí.
-
3
Mufloní guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. Jako příloha je vhodný čerstvý tmavý chléb.