Jablečné želé s octem balsamico

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 ml Balsamico ocet
  • 700 ml Šťáva jablečná 100%
  • 8 ks Tymián čerstvý
  • 1 kg Cukr želírovací
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 144 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 374.5 mg
  • Vláknina 14350 mg
  • Vitamín A 14350 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Snítky čerstvého tymiánu opláchneme, do sucha vytřepeme a svážeme kuchyňskou nití. Jablečnou šťávu, ocet balsamico, želírovací cukr a svázaný tymián vaříme ve větším hrnci za neustálého míchání na silném ohni 4 minuty. Hrnec odstavíme z ohně, vyjmeme svázaný tymián, hotové želé okamžitě plníme do malých sklenic vypláchnutých horkou vodou.

Komentáře k receptu