Jablečné želé s octem balsamico
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 153 g
- Tuky 1 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 144 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 374.5 mg
- Vláknina 14350 mg
- Vitamín A 14350 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Snítky čerstvého tymiánu opláchneme, do sucha vytřepeme a svážeme kuchyňskou nití. Jablečnou šťávu, ocet balsamico, želírovací cukr a svázaný tymián vaříme ve větším hrnci za neustálého míchání na silném ohni 4 minuty. Hrnec odstavíme z ohně, vyjmeme svázaný tymián, hotové želé okamžitě plníme do malých sklenic vypláchnutých horkou vodou.