Kokosový moučník z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 50 g Poleva čokoládová
  • 100 g Kokos strouhaný
  • 250 g Mouka špaldová celozrnná
  • 35 g Rozinky tmavé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 120 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 45.1 mg
  • Draslík 256.7 mg
  • Vláknina 2256.7 mg
  • Vitamín A 2256.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 10.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme na jemno. Část mandlí ponecháme na ozdobení. Rozinky propláchneme, necháme v sítu okapat.

  • 2

    V míse ušleháme vejce s olejem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva a nastrouhaným kokosem, přilijeme mléko. Vše znovu důkladně promícháme a přeneseme do první mísy s olejem. Nakonec přimícháme okapané rozinky a sekané mandle.

  • 3

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Bez míchadel ji vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a rovnoměrně rozprostřeme.

  • 4

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je již moučník hotový, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme.

  • 5

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní moučník opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi.

Komentáře k receptu