Kokosový moučník z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 35 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 45.1 mg
- Draslík 256.7 mg
- Vláknina 2256.7 mg
- Vitamín A 2256.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 10.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme na jemno. Část mandlí ponecháme na ozdobení. Rozinky propláchneme, necháme v sítu okapat.
-
2
V míse ušleháme vejce s olejem, krupicovým a vanilkovým cukrem. Ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva a nastrouhaným kokosem, přilijeme mléko. Vše znovu důkladně promícháme a přeneseme do první mísy s olejem. Nakonec přimícháme okapané rozinky a sekané mandle.
-
3
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Bez míchadel ji vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a rovnoměrně rozprostřeme.
-
4
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je již moučník hotový, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme.
-
5
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní moučník opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi.