Zeleninový vývar se sušenými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Houby sušené
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Kedlubna
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 856.7 mg
  • Vláknina 11784.8 mg
  • Vitamín A 11784.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby necháme chvíli namáčet ve vodě, poté scedíme, necháme okapat a vodu zachytíme. Všechnu zeleninu nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo a houby i se zeleninou na něm podusíme. Tekutinu z hub doplníme vodou na množství 3/4 l a přilijeme do hrnce. Ochutíme solí a pepřem a cca 30 minut povaříme.

  • 3

    Vývar použijeme jako základ do omáček a polévek.

Komentáře k receptu