Bramborové gnocchi Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1189 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 55.1 mg
- Draslík 428.8 mg
- Vláknina 5720 mg
- Vitamín A 5720 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a rozmačkáme nebo najemno nastrouháme do mísy. Přidáme 2 vejce, osolíme a dobře zamícháme. Smícháme změklé máslo, hrubou mouku a bramborový škrob a přidáme k bramborové směsi. Dobře promícháme, těsto se nesmí lepit na ruce, má být řidší, ale bez hrudek. Musíme nyní pracovat velmi rychle, protože bramborové těsto řídne.
-
2
Z těsta vyválíme 2 cm silné válečky, které rozkrájíme na gnocchi a ihned vaříme v osolené vodě s olivovým olejem. Uvařené gnocchi se odlepí ode dna a vyplavou. Po uvaření je ihned promícháme s omáčkou. Nikdy je neproplachujeme studenou vodou!
-
3
Pokud je ihned nespotřebujeme, pomastíme je olivovým olejem nebo máslem, rozložíme a přikryjeme fólií.