Bramborové gnocchi Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Olej olivový
  • 30 g Sůl
  • 150 g Solamyl - bramborový škrob
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1189 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 55.1 mg
  • Draslík 428.8 mg
  • Vláknina 5720 mg
  • Vitamín A 5720 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a rozmačkáme nebo najemno nastrouháme do mísy. Přidáme 2 vejce, osolíme a dobře zamícháme. Smícháme změklé máslo, hrubou mouku a bramborový škrob a přidáme k bramborové směsi. Dobře promícháme, těsto se nesmí lepit na ruce, má být řidší, ale bez hrudek. Musíme nyní pracovat velmi rychle, protože bramborové těsto řídne.

  • 2

    Z těsta vyválíme 2 cm silné válečky, které rozkrájíme na gnocchi a ihned vaříme v osolené vodě s olivovým olejem. Uvařené gnocchi se odlepí ode dna a vyplavou. Po uvaření je ihned promícháme s omáčkou. Nikdy je neproplachujeme studenou vodou!

  • 3

    Pokud je ihned nespotřebujeme, pomastíme je olivovým olejem nebo máslem, rozložíme a přikryjeme fólií.

Komentáře k receptu