Pyré z černého rybízu zastudena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 41 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 42.5 mg
- Vláknina 31.5 mg
- Vitamín A 31.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz a mátu opláchneme, z rybízu otrháme stonky, z máty vytřepeme vodu, lístky otrháme a jemně nasekáme.
-
2
Do kuchyňského robotu dáme bobule rybízu, nasekanou mátu, citronovou šťávu, hnědý cukr a likér Cassis a 20 minut zpracováváme hnětacími háky. Vymíchanou směs naplníme do skleniček a uložíme do ledničky. Před podáváním musíme dobře promíchat, aby se spojil sirup s dření.