Pyré z černého rybízu zastudena

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 56

Suroviny

  • 500 g Cukr třtinový
  • 500 g Rybíz černý
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Máta
  • 2 cl Likér rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 41 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 42.5 mg
  • Vláknina 31.5 mg
  • Vitamín A 31.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz a mátu opláchneme, z rybízu otrháme stonky, z máty vytřepeme vodu, lístky otrháme a jemně nasekáme.

  • 2

    Do kuchyňského robotu dáme bobule rybízu, nasekanou mátu, citronovou šťávu, hnědý cukr a likér Cassis a 20 minut zpracováváme hnětacími háky. Vymíchanou směs naplníme do skleniček a uložíme do ledničky. Před podáváním musíme dobře promíchat, aby se spojil sirup s dření.

Komentáře k receptu