Těstovinový salát s mrkví a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 350 g Těstoviny Pappardelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Ocet malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1022 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 62.2 mg
  • Draslík 207.2 mg
  • Vláknina 17544.2 mg
  • Vitamín A 17544.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na plátky. Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme máslo, vložíme mrkev a smažíme ji asi 3 minuty. K mrkvi přidáme hrášek, podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 3

    V misce smícháme ocet, pepř, sůl a olivový olej. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme najemno a přidáme do dresinku. Těstoviny promícháme se zeleninou a dresinkem.

  • 4

    Na menší kousky natrháme gorgonzolu. Salát upravíme na misky a podáváme posypaný gorgonzolou.

Komentáře k receptu