Těstovinový salát se zeleninou a cukrovým hráškem
Suroviny
- 250 g Špagety
- 100 g Hrášek
- 750 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika červená
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 hrst Petržel - nať
- 0.5 hrst Kopr čerstvý
- 0.5 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Křen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 4 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6.9 mg
- Draslík 420 mg
- Vláknina 9783.5 mg
- Vitamín A 9783.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v 500 ml osolené vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
2
Hrášek omyjeme, konce lusků odkrojíme. V hrnci dáme vařit 250 ml vody a hrášek v ní krátce blanšírujeme. Poté hrášek scedíme přes cedník, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Opláchneme papriku, překrojíme, vyjmeme jadřinec a jadýrek se zbavíme pod tekoucí osolenou vodou. Papriku nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Petrželovou nať, bazalku a kopr opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.
-
4
V misce smícháme smetanu a jogurt, přidáme křen, bazalku, petrželovou nať, kopr a dochutíme solí a pepřem.
-
5
Dresink vmícháme k zelenině a přidáme špagety. Salát upravíme na misky a vlažný podáváme.