Penne s fenyklovým krémem
Suroviny
- 200 g Brambory sladké (Batáty)
- 200 g Těstoviny Penne
- 100 g Sýr Ricotta
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření celé
- 1 špetka Hřebíček
- 1 špetka Anýz mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 5 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 19 g
- Sodík 835 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 15.9 mg
- Draslík 770.4 mg
- Vláknina 8775.4 mg
- Vitamín A 8775.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme. Očistíme fenykl, omyjeme ho a i s natí najemno nasekáme.
-
2
Konzervu se sladkými bramborami otevřeme, brambory dáme do cedníku a necháme dobře okapat. Poté je nakrájíme na větší kostičky.
-
3
V pánvi rozpálíme olivový olej a fenykl s bramborami na něm asi 10 minut podusíme. Zeleninu v pánvi vidličkou rozmačkáme a dochutíme solí, pepřem, mletým anýzem, hřebíčkem a novým kořením.
-
4
Zeleninu přelijeme zeleninovým vývarem a povaříme další 2 - 3 minuty. Nakonec přimícháme smetanu.
-
5
Předehřejeme troubu na 220ºC (horkovzdušnou na 200ºC). Nízkou zapékací mísu vymažeme olejem a na dno položíme penne. Těstoviny přelijeme fenyklovou směsí.
-
6
Nastrouháme sýr ricotta a nasypeme ho navrch. Zapékací místu vložíme do horní části trouby a zapékáme 5 - 6 minut.
-
7
Dozlatova zapečený nákyp vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme.