Dresing na salát Caesar Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 47 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 373.8 mg
- Draslík 72.9 mg
- Vláknina 349 mg
- Vitamín A 349 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ančovičky nasekáme na pastu, oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Nelisujeme, česnek musí být opravdu nakrájený.
-
2
V nerezové misce šleháme žloutky, ančovičky, bílý vinný ocet, hnědý cukr a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olivový olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali velmi pomalu. Nakonec vmícháme nakrájený česnek.