Marinovaná hřebenatka svatojakubská
Suroviny
- 10 g Zázvor mletý
- 10 g Citronová šťáva
- 20 g Cukr třtinový
- 400 g Hřebenatka
- 50 ml Limetková šťáva
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Sezam - semena
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Lotosový kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 585 mg
- Vláknina 2481.8 mg
- Vitamín A 2481.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce si smícháme sůl, pepř, 25 ml oleje a limetkovou šťávu. Maso z hřebenatky svatojakubské nakrájíme na plátky a pomažeme směsí z misky. Necháme chvíli odležet.
-
2
Mezitím si do mixéru dáme chilli papričku, zázvor, citronovou šťávu a česnek s cukrem. Rozmixujeme na kaši.
-
3
Na pánvi rozpálíme zbylý olej a za stálého míchání hřebenatky smažíme cca pět minut.
-
4
Na talíř už jen rozložíme maso a přidáme trochu chilli směsi. Vše na závěr ozdobíme plátky okurky, sezamovým semínkem a nasucho osmaženým lotosovým kořenem.