Domácí jemné housky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 470 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 310 ml Mléko polotučné
  • 1.25 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64.9 mg
  • Draslík 25.2 mg
  • Vláknina 6460 mg
  • Vitamín A 6460 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, rozšlehaná vejce, 1,5 lžíce změklého másla, cukr, sůl, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.

  • 2

    Poté těsto vyklopíme na vál, jemně prohněteme, vyválíme na 2 cm silnou placku a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Dáme je na plech s pečicím papírem a potřeme zbylým máslem.

  • 3

    Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 30 minut kynout.

  • 4

    Poté dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct 15 minut.

Komentáře k receptu