Dušené kapustičky s opékanou cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Kapusta růžičková
  • 30 g Šalvěj čerstvá
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule červená
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 74.4 mg
  • Vláknina 15760 mg
  • Vitamín A 15760 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí osolené vody vhodíme růžičkové kapusty a 2 minuty necháme povařit, slijeme a kapusty ochladíme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a opékáme, až cibule zesklovatí. Přisypeme cukr a nasekanou šalvěj a 3 minuty zahříváme za občasného promíchání.

  • 3

    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme rozpůlené kapusty a 3 minuty restujeme a promícháváme. Vmícháme cibuli se šalvějí, osolíme, opepříme a ještě chvíli podusíme, až kapusty změknou.

Komentáře k receptu